Середа, 24.04.2024, 03:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 6 » Третя фокус-група в рамках проекту "Місто, що навчається"
19:23
Третя фокус-група в рамках проекту "Місто, що навчається"

6 листопада на базі чотирьох міських бібліотек відбулися засідання фокус-груп з віковою категорією 35-55 років щодо організації у Мелітополі освіти для дорослого населення в рамках Проекту «Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається». Модераторами фокус-групових обговорень виступають студенти-соціологи магістратури МДПУ ім. Б. Хмельницького. Вже зібрані думки таких вікових категорій, як 25-35 років та 55+.

    

У дискусії взяли участь, як структури, активно задіяні в освітніх процесах дорослого населення - це представники Мелітопольського міського центру зайнятості, громадських та волонтерських організацій, навчальних закладів міста, так і громадяни, які мають особисту зацікавленість у навчанні та підвищенні кваліфікації впродовж життя.

 

Під час зустрічі учасники ділилися власним досвідом участі у різноманітних майстер-класах, тренінгах. Говорили про якість цих заходів і про те, як її підвищити. Учасники висловили бажання відвідувати курси фінансової (економічної) грамотності, першої медичної допомоги, підвищення громадянської компетентності, духовності, фотокурси, комп'ютерної грамотності (поглибленої), мовні, інтелектуалізації соціума (знання законів), садівництва, огородництва та танцювальні заняття (дуже важливо). Деякі навіть запропонували себе у якості тренерів.

 

Спілкування відбувалося у доброзичливій обстановці, кожен брав активну участь в обговорюванні освіти для дорослих. Всі учасники погодилися з думкою, що в Мелітополі недостатньо організацій, які надають додаткову неформальну освіту, і було б добре збільшити їх кількість та урізноманітніти програми та курси. На мапі міста Мелітополя кожен з учасників відзначив потужні місця проведення освітніх заходів та ті, де мешканці відчувають потребу в організації навчання. 

   

Дякуємо за плідну співпрацю всім небайдужим мешканцям, які відгукнулися на запрошення та взяли участь у проекті, який має надати більше можливостей для розвитку освіти дорослих у нашому місті!

Узагальнені результати трьох фокус-груп будуть використані під час проведення Світового кафе за участі представників органів місцевого самоврядування, громадських лідерів та активних мешканців міста. В результаті проведення всіх заходів з «мапування» буде розроблений та надрукований спеціальний довідник «Освітні послуги протягом життя. Довідник мелітопольця» та вироблені рекомендації для органів місцевого самоврядування та громадськості щодо запровадження політики «Місто, що навчається». Крім друкованої продукції проектом передбачено створення електронної мапи освітніх ресурсів міста Мелітополя із використанням технології map.google.com.ua, що позитивно вплине на імідж нашого міста.

Соціальний проект «Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається» здійснюється в рамках реалізації Всеукраїнського проекту  «Містки громадської активності» за підтримки Європейського Союзу та при партнерстві ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійного фонду «Помагаєм» (Дніпро), Української бібліотечної асоціації, Фонду розвитку інформаційного суспільства (Варшава).

Переглядів: 573 | Додав: admin | Теги: фокус-група | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі