Субота, 18.05.2024, 21:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 3 » Заходи, присвячені Дню української писемності та мови
17:45
Заходи, присвячені Дню української писемності та мови

Свято поезії «Поезія, ти сило чарівна»

20 листопада 2013 р. в бібліотеці ім. М. Горького було проведено свято поезії «Поезія, ти сило чарівна», на якому зібрались шанувальники поетичного слова – учні 10-11 класів Мелітопольської гімназії № 19.

Зустрічі з місцевими поетами в стінах нашої бібліотеки стали вже традиційним явищем. Тому на початку свята працівники бібліотеки розповіли юним читачам про суть та значення поезії в житті людини. Місцеві літератори довели, що поезія відіграє провідну роль у формуванні естетичних поглядів кожної людини.

На зустріч завітали шановні гості: голова Мелітопольського ЛІТО ім. П. Ловецького Світлана Непомняща, авторка збірок «Руни долі», «Місце сили», «Острова памяти» та член ЛІТО Сергій Герасімов, автор збірки «Я слышу музыку листвы», яку він подарував бібліотеці.

Поети розповіли про свою творчість та про те, як вони встали на поетичний шлях. Деякі зі своїх віршів вони читали учням та розповідали про майбутні творчі плани.

Наприкінці заходу бібліотекарі ознайомили усіх присутніх з літературою місцевих поетів та письменників, які є у фонді бібліотеки.



Час спілкування «Від мови до мови»

       Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості. Українська мова пройшла нелегкий шлях. Тому ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

      Поважаючи саме свою рідну мову, 25 листопада 2013 р. працівники бібліотеки ім. М. Горького провели час спілкування «Від мови до мови» з учнями сьомих класів НВК № 16. На заході бібліотекарі розповіли про значення мови в житті людини, про те скільки є мов на планеті та інші цікаві факти. Діти згадували прислів`я про рідну мову, декламували вірші по темі, згадували зачинателів нової української мови, та тих, хто своїм величезним талантом розкрив невичерпані багатства народної мови. 

До уваги учнів була представлена книжкова викладка по даній темі.

Переглядів: 494 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі