Субота, 18.05.2024, 12:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 13 » Заходи Мелітопольської міської ЦБС до Дня Перемоги
16:01
Заходи Мелітопольської міської ЦБС до Дня Перемоги

      9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. О 6 годині ранку про перемогу над гітлерівською Німеччиною сповістив по радіо диктор Юрій Левітан. Тому 9 травня вважається Днем Перемоги, хоча воєнні дії тривали ще не один місяць.

   Пам’ятаючи та шануючи цей великий день, усі публічні бібліотеки Мелітопольської міської ЦБС підготували для мешканців м. Мелітополя низку різноманітних заходів, присвячених цьому святу.

     Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова напередодні свята Перемоги презентувала у вітринах бібліотеки панорамну виставку «Войны священные страницы навеки в памяти людской»,

а 7 травня провела для мелітопольців годину пам'яті "Літопис Перемоги". На заході також були присутні слухачі "Університету третього покоління", що працює при територіальному центрі соціального обслуговування. Протягом години бібліотекарі згадували усі роки Великої Вітчизняної війни, від 22 червня 1941р. до 9 травня 1945 р. Година пам’яті супроводжувалася тематичною презентацією та відеороликами. Гості бібліотеки читали воєнні вірші та вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих.

     Центральна дитяча бібліотека ім. А. Гайдара підготувала своїм читачам книжкові виставки «Ми йшли до тебе, Перемого!»

та «Вічний вогонь пам’яті», де представила літературу про вікопомний подвиг народу в роки Великої Вітчизняної війни, а також розповіді про наших земляків – ветеранів.

     Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка оформила книжкову виставку «Светлый день Победы»

та також провела годину пам’яті «Пам'ять про Вас у нашім серці жива». Учні 9-х класів школи-інтернату «Творчість» уважно слухали, як почалася ця страшна війна, яких страждань зазнала наша Батьківщина, про фашистські табори смерті, дітей війни, наших ветеранів, котрих з кожним роком стає все менше і менше. Крім того бібліотекарі розповідали учням про рідне місто Мелітополь у роки Великої Вітчизняної війни. Протягом години пам’яті лунали воєнні вірші та пісні про Велику Перемогу. Наприкінці заходу усі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

 

     Не залишилися осторонь і інші публічні бібліотеки. Працівники бібліотеки ім. М. Горького представили до уваги своїх читачів виставку-шану «Будь славен, день Перемоги!», а працівники бібліотеки ім. В. Маяковського підготували книжкову виставку «У граніті, в бронзі, у серцях». Представлені на них матеріали розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій.

 

Переглядів: 768 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі