Вівторок, 07.05.2024, 20:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 10 » Загадка Святого Валентина
11:40
Загадка Святого Валентина

 Так без кохання і життя тьмяніє
Як лист осінній піде в небуття
   Щасливий той, хто зрозуміть зуміє
      Що лиш Любов - продовження життя
.


Із сердечками-валентинками, з букетами червоних троянд прийшло в Україну свято усіх закоханих.
Традиція відзначати День святого Валентина (День всіх закоханих) прийшла до нас із Заходу. Цікава  історія виникнення  цього свята. 

   Існує красива  легенда  про походження Дня всіх закоханих. Згідно цієї легенди римський імператор Клавдій II, що жив у третьому столітті нашої ери, був противником шлюбних союзів, оскільки вони заважали його легіонерам добре воювати. Тому імператор видав указ, що забороняє одружуватися. Священик Валентин всупереч указу продовжував таємно вінчати закоханих, за що був кинутий у в'язницю і засуджений до смертної кари. Дочка тюремника, побачивши Валентина і дізнавшись його історію, закохалася в нього. Священик відповів їй взаємністю. Оскільки бачитися вони не могли, закохані спілкувалися за допомогою листування. У день страти,  14 лютого  270 (за іншими даними 269) року, священик послав своїй коханій останню записку з підписом "Від Валентина".

 Отже, напередодні Дня всіх закоханих, центральна бібліотека ім. М. Лермонтова запрошує своїх читачів поринути в атмосферу чарівності  та загадковості цього свята, відвідавши яскраву виставку «Загадка Святого Валентина».

  Бібліотекарі допоможуть читачам вибрати книги, тема яких - це високе, прекрасне почуття. Адже на полицях цієї барвистої виставки  представлена любовна лірика класиків і сучасників, яка знайомить читачів зі світом палкої і натхненної поезії, філософські трактати і драматичні твори, присвячені темі кохання, а науково-популярна література з психології, на думку організаторів виставки, допоможе читачам “зрозуміти та зберегти свої почуття”. 

 

 

Щиро запрошуємо усіх бажаючих завітати до нашої бібліотеки!

Переглядів: 454 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі