П`ятниця, 26.04.2024, 05:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 10 » Віртуальна подорож Німеччиною
10:30
Віртуальна подорож Німеччиною

5 березня у читальній залі бібліотеки ім. М. Лермонтова був проведений бібліотечний Єврокруїз «Прогулянка Німеччиною», присвячений Року німецької мови в Україні.

Учні спеціалізованої школи-інтернату «Творчість» відправились в віртуальну подорож дивовижною країною з тисячолітньою історією і віковими традиціями, мальовничими озерами і неймовірною кількістю старовинних замків.

Бібліотекарі разом з викладачем німецької мови Михайлом Арестенком підготували цікаві факти про німецьку мову. Сьогодні німецька – найпоширеніша мова у Європі і друга за популярністю іноземна мова в Україні. Михайло Миколайович розповів учням старовинну легенду "Лореляй", яка пролунала як російською, так і мовою оригіналу.

Німеччина викликає легку заздрість: у ній все влаштовано настільки добре, що знайти в цій бочці меду хоча б маленьку ложечку дьогтю дуже важко. Також країна багата красивими і цікавими природними та історичними місцями.

Столицею Німеччини є місто Берлін. Його назва означає БЕР - ведмідь, Лінда - липа. "Доти, поки буде цвісти липа на Унтер-ден-Лінден, Берлін буде завжди залишатися Берліном", - колись співала Марлен Дітріх, німецька співачка і актриса. Прозвучала ця пісня, як в музичному кліпі, так і у віршованому виконанні.

Німці - нація, яка дуже багато читає, вони називають свою батьківщину «країною мислителів і поетів». Гостям «круїзу» було повідомлено про вісім неймовірно красивих бібліотек Німеччини.

Німеччина - країна замків, тут їх більше 20 000. Звичайно, велика частина - це руїни. Проте, в Німеччині багато мальовничих замків, які чудово збереглися і доступні для туристів. Бібліотекарі здійснили зупинку біля замку Ельц і Шверінського замку.

❤️Наприкінці «мандрівки» Михайло Арестенко, зазначив, що Німеччина не залишить вас байдужими, а побувавши тут один раз, ви захочете повернутися сюди знову, щоб відкрити нові секрети, дізнатися більше про багатогранну культуру німецького народу і відвідати найпотаємніші куточки цієї країни.

Переглядів: 823 | Додав: admin | Теги: Німеччина, віртуальна подорож | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі