Четвер, 28.03.2024, 21:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 21 » Святкуємо День Європи разом з центральною бібліотекою
14:14
Святкуємо День Європи разом з центральною бібліотекою

День Європи – свято держав-членів Європейського Союзу та Європейського Співтовариства. Згідно Указу Президента України урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня. Цьогорічні святкування припадають на 21 травня.

Сьогодні День Європи сприймають як символ миру та єдності. Це той день, коли всі європейці гуртуються навколо ідеї вшанування своїх спільних цінностей та окреслення нових перспектив розвитку об’єднаної Європи. Дні Європи в Україні традиційно відзначаються з метою нагадати українцям, що вони є європейською нацією і розглядаються як практичний крок у напрямку зміцнення України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова, яка є учасником проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках», долучилася до святкування Дня Європи та Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку, що відзначається цього дня в Мелітополі.

До цього свята працівники Центральної міської бібліотеки ім. М.Ю. Лермонтова спільно з бібліотекарями Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького організували «Бібліотечний бульвар».

 

  Зустрічала на бульварі  мешканців міста книжкова інсталяція «Ірландець Макс та українка Оксана».

  На «бульварі» було оформлено фотосушку «Мандри бібліотеками Європи», де  були розміщені світлини головних бібліотек та краєвиди європейських країн. 

  

На книжковій виставці «Парад країн Європи» представлені видання про історію створення Європейського Союзу, про країни, що входять в ЄС, досвід різних країн та прогнози шляхів розвитку для України у Європейському Союзі. 

 

Популярністю серед відвідувачів «Бібліотечного бульвару» користувався стелаж «Буккроссінг», на якому мешканці міста могли взяти або обміняти книги, видані різними європейськими мовами.

 

Багато мелітопольців захотіли сфотографуватися на пам'ять з Остапом Бендером - літературним героєм, який розгулював по " Бібліотечному бульвару "

  

В нашому місті проживає понад 100 національностей, народностей та етнічних груп, діє 20 національних товариств, тому працівниками Центральної  міської бібліотеки  ім. М.Ю. Лермонтова було організовано панорамно-вітражну виставку «Мелітополь – інтеркультурна столиця України», де представлені видання мовами народів, які проживають в Мелітополі, фотографії  національних об’єднань та експонати декоративно-прикладного мистецтва.

На центральній площі міста відбувалось ще багато цікавих заходів до Дня Європи та Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку.

 

Переглядів: 725 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі