Неділя, 05.05.2024, 14:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Листопад » 23 » Семінар для бібліотечних працівників
15:28
Семінар для бібліотечних працівників
      15 листопада 2012 р. у Центральній дитячій бібліотеці ім. А. Гайдара відбувся семінар для спеціалістів бібліотечної справи на тему "Реалізація принципів бібліотерапії у сучасному диференційованому обслуговуванні юних читачів".
    На сьогодні, бібліотерапія, як допоміжний засіб лікування, розвинута у багатьох країнах світу. В наш час дуже важливо розуміти значення бібліотерапії, особливо бібліотечним працівникам. Тому семінар включав декілька основних напрямків, які треба постійно застосовувати у обслуговуванні користувачів, особливо школярів.
 
    Напрям «Казкотерапія», як процес безперервного пошуку знань про світ та власного місця в ньому висвітила мелітопольська письменниця-казкарка, вчитель, шановний та постійний гість бібліотеки ім. А. Гайдара Мацієвська Наталя Борисівна, автор багатьох книжок, знаних учнями наших шкіл. Хочеться зазначити, що книги авторки дуже полюбляють маленькі мелітопольці, і одна з них, під назвою "Приключения школьника Вити во сне и наяву" очолила другу п'ятірку у книжковій виставці - рейтингу "Гаряча десятка". Виставка-рейтинг працювала для мелітопольців у Центральній дитячій бібліотеці з 23 березня до 23 квітня та була присвячена Всесвітньому Дню книги і Всесвітньому Дню інформації та бібліотек.
 
     Напрямок «Екотерапія» був представлений музичною презентацією, підготовленою бібліотекарем ЦДБ ім. А. Гайдара Яною Петрішка, та літературним читанням віршів російських класиків і мелітопольських поетів про природу у виконанні студентів вищого училища культури Г.Дашковської, В.Гуцало, О.Георгієш.
 
    Для ефективного розуміння напрямку «Арттерапія», який є важливим чинником у вихованні творчої особистості дитини, художниця, майстриня з виготовлення авторських ляльок Олена Ташевська розповіла про історію дитячої іграшки різних народів світу та провела майстер – клас з виготовлення авторських ляльок. Учасники семінару своїми руками виготовили дитячу іграшку "Сороку - ворону", героїню багатьох дитячих казок та подарували її для маленьких читачів бібліотеки.
 

     Сьогодні до бібліотеки приходять не тільки за книгою чи інформацією, а й задля спілкування, для відтворення душевного комфорту, тому «Ігротерапія» є однією з ефективних форм роботи з читачем, а з дитиною - особливо. Для стимулювання читання літератури бібліотекарям рекомендується проводити різноманітні заходи з елементами гри. Задля розуміння та поняття цього методу учасникам семінару було запропоновано самим розважились та прийняти участь у квесті "Острів скарбів". Перемогу отримали представники бібліотеки ім. М. Горького. Вітаємо!
 
     Підводячи підсумки семінару, маємо зазначити, що працівники мелітопольських публічних бібліотек мають можливість та бажання з успіхом використовувати широкий спектр бібліотерапії для духовного становлення та оздоровлення особистості дитини. Тому бажаємо усім успіху та доброзичливих читачів, заради яких ми працюємо.
Переглядів: 860 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі