Середа, 08.05.2024, 15:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 28 » Ненудні сутінки в бібліотеці "Вечори на хуторі біля Диканьки"
11:42
Ненудні сутінки в бібліотеці "Вечори на хуторі біля Диканьки"

В останні дні осені двері читального залу бібліотеки ім. М. Лермонтова гостинно відкрилися для охочих провести в бібліотеці "ненудні сутінки".

Захід був присвячений українським чарам, так яскраво оспіваним в творах українського письменника Миколи Гоголя. Всі, хто цього вечора заглянув до бібліотеки, потрапили в чарівне село Диканька, де привітні мешканці зустріли їх хлібом і сіллю.

Та потім дівчата поскаржилися гостям на нечисту силу, яка останнім часом почала навідуватися до села. І немов на підтвердження цих слів, поступово згасли всі вогні, і в непроглядній пітьмі прогримів грім і блиснула блискавка. А коли тьма розсіялася, перед гостями стояли три гоголівські відьми: Солоха, Панночка і Мачуха-відьма. Разом зі своїми помічниками – Домовиками вони пообіцяли влаштувати гостям «веселу ніч».

 

Свої обіцянки відьми виконали. Мачуха-відьма нахвалялася всіх закрутити - і з глибини вод покликала русалок, які провели з гостями майстер-клас «Русалчині танці».

 

Високоповажна Солоха обіцяла всіх заморочити і дійсно змусила всіх відповідати на хитромудрі запитання відеовікторіни. Разом з Панночкою гості готували приворотне зілля, з Марою - шили обереги, з Привидами здійснили екскурсію бібліотекою, а з Літературним медіумом спробували зазирнути у майбутнє.

  

 

Кульмінацією ненудних сутінок стала зустріч гостей з Вієм, якого призвали підступні відьми, почувши перший крик півня.

Але гості знайшли шлях задобрити Вія і заспівали йому справжні українські пісні та ще й з театралізованим супроводом. Отже, півні заспівали вчасно, а нечиста сила зникла.

 

Диканька, звільнена від темних чарів, радо відчинила двері шинка «У Рудого Панька», де гостей чекав накритий стіл і «приворотне зілля», яке всім кортіло спробувати.

Але відьми не зникли просто так, на прощання кожна з них обдарувала найактивнішого, на її думку, гостя своїм подарунком, пообіцявши, що в наступному році цей сувенір принесе його володарю удачу. 

 

Проведення «Ночі у бібліотеці» стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в проекті "Сприяння відбудові та сталому розв'язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні", що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування ЄС.

Переглядів: 746 | Додав: admin | Теги: ніч в бібліотеці, ненудні сутінки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі