Субота, 18.05.2024, 08:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Червень » 13 » Мистецька поличка «Народнопісенні скарби України»
17:58
Мистецька поличка «Народнопісенні скарби України»

Народна пісня – це насамперед історія землі та невмирущість духу народного, це глибинний світ реального життя й боротьби, світ надій-сподівань, які не покидають людину і в найтяжчі лихоліття. І ми, нащадки, з повагою приймаємо красу української народної пісні, і співаємо ці пісні у печалі і в радості, у розлуці з коханим, працюючи і на відпочинку, бо така в нас доля – бути одним з найпісенніших народів у світі.

Для всіх, хто по-справжньому любить українську пісню, працівники читальної зали бібліотеки ім. М. Лермонтова підготували мистецьку поличку «Народнопісенні скарби України».

На ній викладені музичні видання, присвячені народній пісні. Особливу увагу привертає до себе зібрання «Народні джерела», яке включає дві книги - «Українські народні романси» та «Українські народні жартівливі пісні».

Збірка «Українські народні романси» присвячена великому і яскравому явищу в нашій літературі та музичному мистецтві – пісні-романсу. Століттями досконало відшліфована поетичність та мелодійність українського романсу дала йому змогу перейти кордони і стати чи не найвідомішим символом нашої нації в світі. Понад ста творів входить до складу даного видання, яке стане в пригоді широкому загалу шанувальників романсу.

В другій книзі зібрання – «Українські народні жартівливі пісні» - публікується близько 200 зразків одного з найулюбленіших народом жанрів, який є невичерпним джерелом для подальших мистецьких пошуків, де дотепно, в сатиричній формі, віддзеркалюються побут, родинні стосунки та кумедні ситуації.

Велику роль у справі розповсюдження козацьких пісень, у сприянні подальшому пробудженню волелюбного духу українського народу повинна виконати книжка «Козацькі пісні». Ця збірка нагадає всім шанувальникам народної пісні про те, «чиїх батьків ми діти».

Всім шанувальникам музики і співу пропонується звернути увагу на збірку «Українські пісні». Ця збірка вдало поєднує минуле і сьогодення української пісні. Скориставшись наведеними в збірнику нотами, кожен матиме згоду відтворити в співі все розмаїття українського пісенного набутку.

Зокрема на мистецькій полиці розміщено 26 музичних видань, серед яких, почесне місце займають весільні пісні, пісні Буковини, пісні про кохання.

Народна пісня України – апофеоз краси. Саме в пісні розкривається ласкавий і співучий світ нашої країни. Давайте це пам’ятати.

Переглядів: 530 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі