Неділя, 28.04.2024, 02:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 23 » Книжкова виставка «Моя мова – в тобі мудрість віків»
10:08
Книжкова виставка «Моя мова – в тобі мудрість віків»

Мово рідна! Колискова
Материнська ніжна мово!
Мово сили й простоти, —
Гей, яка ж прекрасна Ти!

В рамках святкування Дня слов'янської писемності та культури ЦМБ ім. М. Лермонтова організувала книжкову виставку «Моя мова – в тобі мудрість віків».

На виставці представлено багато різноманітної літератури з української та болгарської мов, мовознавства, зокрема, учбової, наукової, науково-популярної, довідкової, також з історії та культури.

Виставка складається з трьох розділів. У першому розділі «Солов’їна, барвінкова, українська рідна мова» представлені видання: В. М. Русанівського «Історія української літературної мови», О. А. Росінської «Культура сучасної української мови», О. Пономаріва «Культура слова» та інша література з історії та культури української мови.

Другий розділ «История на България» створений завдяки книгам з приватної колекції доктора болгарської філології, лектора болгарської мови МДПУ ім. Б. Хмельницького Красіміри Колєвої. Вони розповідають про історію та культуру Болгарії, тут представлені словники та довідники, збірки творів та пісень болгарською мовою.

У третьому розділі «О, слово рідне, хто без тебе я?» користувачі знайдуть довідники, словники та літературу з стилістики та граматики сучасної української мови.

Створена виставка допомагає нашим читачам глибше пізнати історію та культуру рідної мови, а також дає змогу детальніше вивчити рідну мову. Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця українська. Розмовляйте українською, цінуйте та любіть її! Досліджуйте нашу унікальну мову разом з нами!

Запрошуємо всіх охочих переглянути книжкову виставку.

Переглядів: 472 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі