П`ятниця, 19.04.2024, 09:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 20 » "Інформаційно-контактні центри для ВПО та місцевого населення" відкрилися у бібліотеках міста
10:34
"Інформаційно-контактні центри для ВПО та місцевого населення" відкрилися у бібліотеках міста

19 грудня у дитячій бібліотеці "Мальвіна" відбулось урочисте відкриття "Інформаційно-контактного центру для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення". 

З вітальним словом виступили керуюча справами виконкому Олена Дубініна, координатор проекту Георгій Морозов, начальник міського відділу культури Михайло Семікін, керівник мобільної групи благодійного фонду «Усмішка дитини» Марина Лях та директор  централізованої бібліотечної системи Інна Єфименко.

Завдяки гранту та фінансовій підтримці місцевої влади у п’яти публічних бібліотеках міста, які територіально розташовані у різних мікрорайонах, вже створено інформаційно-контактні центри для тимчасових переселенців. Кожний центр оснащений 5 робочими місцями для вільного доступу до Інтернету, а також комплектом обладнання та меблів для проведення навчальних тренінгів. 

Крім цього, в Центральній дитячій бібліотеці обладнано спеціальний дитячий куточок, в якому перебуватимуть під наглядом діти вимушених переселенців, в той час коли їх батьки будуть користуватися послугами інформаційно-контактного центру. 

А в центрах можна отримати такі безкоштовні послуги:

1. Оформлення електронних перепусток для перетину лінії розмежування у зоні проведення Антитерористичної операції через сервіс Служби безпеки України https://urp.ssu.gov.ua 

2. Пошук роботи в мережі Інтернет (консультації, індивідуальні та групові навчання)

3. Пошук втрачених контактів з родичами та друзями та спілкування з ними у соціальних мережах та шляхом відео-конференцій (консультації та навчання)

4. Створення або приєднання до існуючих електронних петицій Президенту України, Кабінету Міністрів України, Запорізькій обласній державній адміністрації, Мелітопольській міській раді (консультації та навчання)

5. Відправка електронного звернення до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування через сервіс Урядового контактного центру http://ukc.gov.ua (консультації та навчання)

6. Допомога в оформленні житлових субсидій через сервіс «Все про житлові субсидії» Міністерства соціальної політики України http://www.mlsp.gov.ua (консультації та навчання)

7. Навчальні тренінги з комп’ютерної грамотності

8.Тренінги з працевлаштування  у партнерстві з міським центром зайнятості та громадськими організаціями.

Гості ознайомились з історією бібліотеки, дізнались про творчі проекти, що реалізують зараз бібліотекарі. Святкову атмосферу допомогла створити  вихованка музичної школи № 1 Вікторія Кириленко. 

На зустріч завітав і Святий Миколай, що поздоровив всіх присутніх з початком зимових Свят, а дітлахів запросив у дитячу кімнату, де за гарну поведінку вручив юним відвідувачам солодкі подарунки. Дітки різного віку із задоволенням наряджали новорічну ялинку іграшками-розмальовками та відповідали на питання зимової вікторини.

Таким чином, тимчасові переселенці зі сходу України, які проживають на території Мелітополя, завдяки співробітникам Централізованої бібліотечної системи тепер мають можливість отримати будь-яку необхідну для них інформацію, оформити електронні перепустки в АТО, оволодіти основами комп’ютерної грамотності, знайти роботу або взяти участь у нових бібліотечних проектах.
Переглядів: 688 | Додав: admin | Теги: Інформаційно-контактний центр для в | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі