П`ятниця, 29.03.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 14 » Створимо нову модель роботи публічних бібліотек разом!
14:06
Створимо нову модель роботи публічних бібліотек разом!

У Мелітополі стартував Проект «Розробка Стратегії перетворення публічних бібліотек Мелітополя в інформаційно-дозвіллєві центри для містян з урахуванням побажань жителів».

Метою проекту є побудова нової моделі надання послуг публічними бібліотеками і розробка Стратегії перетворення публічних бібліотек м. Мелітополя в інформаційно-дозвіллєві центри за участі його жителів, спеціалістів Централізованої бібліотечної системи, науковців та громадських організацій.

13 березня 2017 року в Мелітопольській мерії було підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації проекту між міською владою в особі міського голови С.А. Мінька, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького в особі ректора А.М. Солоненка та громадською організацією «Мелітопольська волонтерська група «Патріот» в особі керівника організації О.А. Леонтьєвої. 

Після підписання Меморандуму в бібліотеці ім. М.Ю. Лермонтова відбулась зустріч студентів Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності «соціологія» з керівництвом бібліотеки, на якій розповіли про мету цього проекту та його значення. 

Для того, щоб новостворені інформаційно-дозвільні центри для громадян на базі публічних бібліотек Мелітополя відповідали інтересам і потребам місцевих жителів, вкрай важливо залучити представників найбільш активних соціальних груп у процес громадських консультацій з розробки Стратегії перетворення публічних бібліотек Мелітополя в інформаційно-досугові центри для громадян.
В рамках громадських консультацій місцеві жителі зможуть запропонувати міській владі нову модель роботи публічних бібліотек, в рамках якої будуть впроваджуватися найбільш затребувані послуги в сфері дозвілля та інформаційних ресурсів для громадян. 

До реалізації цікавого проекту запросили долучитися і студентів-соціологів. Під керівництвом Центру соціологічних досліджень МДПУ вони здійснюватимуть соціологічний супровід реалізації проекту у формі анкетного опитування репрезентативних груп мешканців міста та фокус-груп серед бібліотечних експертів і користувачів, що дозволить залучити представників найбільш активних соціальних груп мелітопольців до консультацій з розробки Стратегії. 

  

Перший етап. Студенти провели анкетне опитування в різних мікрорайонах міста. Всього було роздано 1000 анкет.

Другий етап. 23 и 24 березня під керівництвом Центру соціологічних досліджень МДПУ ім. Б. Хмельницького на базі 4 мелітопольських публічних бібліотек відбулися фокус-групові дослідження в рамках Проекту.

Третій етап. 30 березня мешканці Мелітополя мали нагоду в форматі Open Space взяти участь в обговоренні інформаційно-дозвіллєвих центрів на базі публічних бібліотек.

Етапи впровадження.  25 квітня - засідання робочої групи за участю представників Центру соціологічних досліджень МДПУ ім. Б. Хмельницького Людмили Афанасьєвої та Андрія Орлова.

10 травня відбулося чергове засідання робочої групи з розробки «Стратегії перетворення публічних бібліотек Мелітополя в інформаційно-дозвіллєві центри».
Дякуємо за участь: 
- директора Центру соціологічних досліджень МДПУ ім. Б. Хмельницького Людмилу Афанасьєву та старшого наукового співробітника Центру Наталю Глебову ;
- керівника Громадської організації «Мелітопольська волонтерська група «Патріот» Ольгу Леонтьєву;
- члена Спілки краєзнавців Мелітопольщини Романа Склярова;
- керівника мобільної групи м. Мелітополя Запорізького обласного благодійного фонду «Посмішка дитини» Марину Лях;
- директора благодійного фонду «Відродження парку ім. М. Горького» Ольгу Звєрєву;
- голову Мелітопольського міського товариства інвалідів Альбіну Демідову.

 

Таким чином, завдяки проведеним громадянським консультаціям, публічні бібліотеки міста будуть в повній мірі відповідати потребам територіальної громади Мелітополя.

Переглядів: 1283 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі