Четвер, 18.04.2024, 12:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 10 » Робочі зустрічі в рамках реалізації активної фази проекту «Картування громад»
21:20
Робочі зустрічі в рамках реалізації активної фази проекту «Картування громад»

10 січня в рамках реалізації соціального проекту «Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається» Мелітополь з робочим візитом відвідали партнери проекту: Ґжеґош Демель – кандидат гуманітарних наук, суспільний дослідник, тренер, експерт в рамках польсько-українських проектів та Оксана Бояринова - представник Української бібліотечної асоціації.

 

Метою проекту є визначення цінних якостей вже наявних освітніх послуг впродовж життя та вивчення потреб в таких послугах із залученням широкого кола активних мешканців, громадських, освітніх, культурних організацій. 

Програма зустрічі була дуже насиченою.

Вже в перші часи свого знайомства з Мелітополем Ґжеґош Демель та Оксана Бояринова зустрілися з заступником Мелітопольського міського голови Світланою Бойко. Темою зустрічі було обговорення перших кроків у напрямку впровадження у Мелітополі політики «Місто, що навчається». До робочої наради також долучились перший проректор МДПУ ім. Б. Хмельницького Ірина Мальцева, начальник відділу культури Михайло Семікін, директор централізованої бібліотечної системи Інна Єфименко, голова ГО «Волонтерська група «Патріот» Ольга Леонтієва, представник ГО «Шкільне життя» Ольга Звєрєва.

Наступним заходом в рамках зустрічі був круглий стіл «Картування громади міста, що навчається IN ACTION» на базі МДПУ ім. Б. Хмельницького. Захід об’єднав представників місцевої влади, освітян, науковців, представників міського центру зайнятості, громадських організацій та активних мешканців міста.

 

Захід було проведено у трьох панелях: 1) Про участь Мелітополя у всеукраїнському проекті «Містки громадської активності». 2) «Перезавантаження: від емпіричної репрезентації до визначення пріоритетних напрямків навчання впродовж життя». 3) «МДПУ – провайдер політики «Освіта впродовж життя». 

 

Напрацьованим досвідом у цьому процесі з присутніми поділився польський експерт Ґжеґош Демель. Кожен зі спікерів відзначив актуальність освіти дорослих людей, яка в Європі отримала назву «навчання впродовж життя».

Під час круглого столу було оприлюднено результати соціологічних досліджень, проведених Центром соціологічних досліджень МДПУ ім. Б. Хмельницького та підбито підсумки першої фази проекту. 

 

Цього ж дня на базі бібліотеки ім. М. Горького в Коворкінг-центрі громадської активності відбулася зустріч гостей-експертів з ініціативною групою (картувальниками). Було обговорено ряд важливих питань щодо практичної сторони реалізаціїї проекту. Експерти мали можливість поспілкуватися з учасниками проекту, які безпосередньо відповідали за організацію та проведення, висвітлення та забезпечення проектних заходів. Бібліотекарі, волонтери, громадські організації, соціологи ділилися напрацюваннями, досягненнями, труднощами на шляху до втілення проекту у життя. 

 

На завершальному етапі реалізації проекту «Картування громад» планується:

- Презентувати органам міської влади та громадськості результати анкетування, пропозиції учасників фокус-груп та «Світового кафе» для розроблення Плану дій впровадження освіти впродовж життя;

- Розробити та надрукувати довідник «Освітні послуги впродовж життя. Довідник мелітопольця»;

- Створити електронну мапу освітніх ресурсів Мелітополя із використанням технології map.google.com.ua.

11 січня в межах проекту «Містки громадської активності» експерти організовують тренінг «Активне громадянство та захист суспільних інтересів». Його учасниками стануть: представники місцевих неурядових організацій та громадські активісти м. Мелітополя. Захід спрямований на об’єднання активних членів громади навколо соціально важливих питань та опанування небайдужими мешканцями і громадськими активістами ефективних інструментів проведення громадських кампаній на захист суспільних інтересів.

«Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається» є складовою частиною Всеукраїнського проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом, Національним фондом на підтримку демократії та Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії» та впроваджується у партнерстві з ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро), ГО «Українська бібліотечна асоціація» та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) у 2016-2018 рр.

Участь мелітопольців у цьому проекті ініціювали ГО «Мелітопольська волонтерська група «Патріот», БО «Благодійний фонд «Шкільне джерело життя», ЦМБ ім. М. Лермонтова. 

Переглядів: 459 | Додав: admin | Теги: Картування громад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі