П`ятниця, 29.03.2024, 13:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Літературно-поетичне читання «Найдорожче, все, що є у мене, – тільки ти, мій неповторний край».
16:49
Літературно-поетичне читання «Найдорожче, все, що є у мене, – тільки ти, мій неповторний край».

17 жовтня 2017 року в центральній міській бібліотеці імені М. Лермонтова до Дня захисника України відбулися літературно-поетичні читання «Найдорожче, все, що є у мене, – тільки ти, мій неповторний край».

Організаторами заходу стала кафедра української і зарубіжної літератури філологічного факультету Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та бібліотека імені Лермонтова (відповідальна к.ф.н., доц. Л. Копєйцева).

Бібліотекарі підготували книжково-ілюстративну виставку «За честь! За славу! За народ!». Перед початком заходу до аудиторії слухачів (студенти І-ІV курсів, магістранти філологічного факультету, учні ЗОШ № 22 та спеціалізованої школи-інтернату ІІІ ступеня «Творчість») звернулася куратор з національно-патріотичного виховання студентської молоді Лариса Полякова, яка наголосила, що сьогодні як ніколи постає питання про національно-патріотичне виховання студентської, учнівської молоді.

Усі присутні отримали насолоду від ораторської майстерності, щирого та проникливого декламування авторських віршів студентів, магістрантів учнів. З уст молоді лунали поетичні твори видатних і маловідомих авторів. Студенти вшанували пам’ять Героїв, полеглих у боротьбі за незалежну Україну хвилиною мовчання, з гордістю слухали Гімн України у виконанні О. Пономарьова.

Зворушливим було інсценування діалогу між мамою та сином-захисником Вітчизни. Незабутньою для студентів стала зустріч з бійцем АТО, який щойно повернувся додому. Він разом з мамою студенткою ІІ курсу заочної форми навчання виконав пісню «Заспіваймо, мамо!». Родзинкою заходу стало виконання пісень про Україну, про маму («Аве, Україно», «Мамо, не плач…»), авторських пісень під гітару.

Зі словами вдячності до учасників та гостей заходу звернулася завідувач кафедри української і зарубіжної літератури кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Шарова. Вона акцентувала увагу на тому, що такі заходи спрямовані на збереження національно-патріотичного духу української нації, налаштовують на сприйняття свого, рідного, національного.

Саме любов до поетичного слова, музичне, слайд-презентаційне оформлення сприяли дружній атмосфері. Всі присутні на літературно-поетичних читаннях отримали справжнє естетичне задоволення від почутого.

 

 

 

Переглядів: 487 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі