Четвер, 18.04.2024, 23:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 5 » Великодній настрій своїми руками
13:23
Великодній настрій своїми руками

Святкування Великодня зберігає традиції і звичаї наших предків: пекти паски, прикрашати великодній кошик і, звичайно ж, займатися розписом яєць. Сьогодні варіантів декору пасхального яйця дуже багато.

Напередодні Великодня міські бібліотеки запропонували юним мелітопольцям опановувати декілька технік з оздоблення Великодніх писанок.  Це - чудовий спосіб залучити дітей до підготовки свята та дати їм зробити свій маленький внесок в урочистість. 

Проявити свої творчі здібності з виготовлення великоднього яйця у техніці декупаж запропонувала своїм відвідувачам дитяча бібліотека «Мальвіна» в рамках недільного арт-майданчику «Всякому серцю любов та тепло». Як основу для пасхального декупажа використали дерев’яні заготовки яєць, що прикрасили кольоровими зображеннями за допомогою паперових серветок.

Виготовленню великоднього яйця в техніці пап’є-маше був присвячений майстер-клас в Клубі сімейного дозвілля «Happy Land» цієї бібліотеки. Техніка пап’є-маше - наклеювання шматочків паперу на болванку. Ця техніка дозволила дітям зробити яйця великого розміру, використовуючи за основу повітряні кульки. 

 

Красиво прикрашене пасхальне яйце - це найпростіший і разом з тим оригінальний подарунок на це свято. Змайструвати великодні сюрпризи своїм рідним запросила бібліотека ім. М. Горького вихованців Центру сімейного дозвілля. Хлопці та дівчатка разом з батьками у недільній творчій майстерні виготовляли і паперових курчаток, і великодні яйця з фетру, і вітальні листівки в техніці квіллінг.

 

А ще напередодні свята співробітники цієї бібліотеки завітали до учнів групи продовженого дня ЗОШ №14. Завдяки відеороликам діти дізналися про Великодні традиції та розписали підготовлені шаблони святкових прикрас.

Ці майстер-класи подарували багато приємних емоцій дітям.

Більше дізнатись про улюблене свято усіх християн світу, про народні традиції, символи та звичаї, пов’язані із Пасхою, можна відвідавши святкові виставки, які оформлені в усіх міських бібліотеках.

Колективи міських бібліотек щиро вітають своїх читачів, мешканців і гостей Мелітополя з Великоднем!

Переглядів: 434 | Додав: admin | Теги: Великдень, майстер-класи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі