Четвер, 28.03.2024, 17:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Липень » 23 » Презентація нового номера «Мелітопольського краєзнавчого журналу»
11:51
Презентація нового номера «Мелітопольського краєзнавчого журналу»

20 липня у читальному залі центральної міської бібліотеки ім. М. Ю. Лермонтова відбулася презентація нового - 9-го номера "Мелітопольського краєзнавчого журналу", який випускає ГО "Спілка краєзнавців Мелітопольщини". Ознайомитися зі статтями в цьому журналі, побачити фотографії буде цікаво широкому колу читачів: і зовсім ще юним, і любителям історії та природи рідного краю, і тому, чиї інтереси далекі від краєзнавства.

Незвичайний 9-й номер містить в собі не тільки статті про наш край, а й про історію створення товариства краєзнавців Мелітопольщини. На сторінках журналу розповідається про перших краєзнавців нашої малої батьківщини. На обкладинці дев'ятого номера журналу - фотографія членів "Спілки краєзнавців Мелітопольщини" і перша стаття, що відкриває випуск, - матеріал голови ГО "Спілка краєзнавців Мелітопольщини" Володимира Різника про 5-річний ювілей організації і ту роботу, яка була зроблена за цю п'ятирічку.
Член "Союзу краєзнавців Мелітопольщини" і головний редактор журналу Семен Воловник постарався не просто презентувати зміст нового номера, але й зацікавити всіх присутніх в читальному залі,  мотивувати їх почитати дев'ятий випуск. А тут є багато дивного і цікавого: в журналі вміщено 18 статей 21 автора. Серед них - рядові краєзнавці та люди з вченими ступенями, журналісти, педагоги не тільки з Мелітополя і районів, а й з Токмака, Херсонської області, Санкт-Петербурга, Москви, Словаччини. Для п'ятьох авторів статей це був дебют в "Мелітопольському краєзнавчому журналі". У журналі є 114 фотографій, багато з них надані Мелітопольським міським краєзнавчим музеєм і побачили світ уперше.

 

На презентації був вручений приз переможниці конкурсу за кращу краєзнавчу статтю, автору матеріалу про "Терпіннівське море" і історії селища Мирний, опублікованій в №8 за 2016 р. Галині Головановій. Член "Спілки краєзнавців" Сергій Хлопотов вручив по примірнику дев'ятого номера всім авторам, чиї статті в ньому розміщені, а так само і нашій бібліотеці, де тепер всі бажаючі можуть подивитися і прочитати його.

 

Переглядів: 508 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі