П`ятниця, 19.04.2024, 16:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 11 » В центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулось літературне свято
10:21
В центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулось літературне свято

10 травня в центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулось літературне свято «Поетичний травень», яке організувала Запорізька обласна організація Національної спілки письменників України

Започатковане у 60-х роках Петром Ребром свято і сьогодні лишається свіжим і творчим. П’ятдесят четверту річницю літератори відзначають широко й урочисто. Запорізькі письменники у березні та квітні вже відвідали різні міста та установи. Це перший такий масштабний проект для області у галузі книговидання. У рамках «Програми сприяння розвитку інформаційної галузі області на 2016-2020 роки» Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю у 2017 році на ці цілі було виділено 320 тис. грн. Наразі випущено 11 книг загальним накладом 2000 примірників. Усі книги видано українською мовою.

Через брак коштів досить тривалий час, понад 10 років, обласний бюджет не надавав фінансової допомоги у виданні книг. Незважаючи на велику кількість літераторів у Запорізькому краї, їх твори не друкувалися. Минулого року цю  ситуацію було зрушено з місця та розпочато процес виділення коштів для видання нових книг. Матеріали для друку було відібрати важко, бо його накопичилось досить багато. Було представлено близько 30 рукописів. Поки видано 11 книг. Проте цей процес не закінчується. На книговидання на цей рік в обласному бюджеті передбачено майже 400 тис. грн. Завершиться серія заходів щодо популяризації сучасної літератури Запорізького краю 24 травня о 17.00 у м. Запоріжжя в Театрі юного глядача гала-концертом.

В рамках «Поетичного травня» була проведена у бібліотеці презентація антології творів "Письменники Запорізького краю кінця ХХ - початку ХХІ століть" та низки книг запорізьких авторів, членів Національної спілки письменників України: Миколи Білокопитова "Смішно живемо!", Любові Геньби "На гостинах у долі", Олега Гончаренка "Нова братина", Юрія Єршова-Холодного "Народе необачний", Олександра Медка "Хора", Вікторії Сироватко "Віддам в хороші руки", Ольги Стадніченко "У свічаді слова", Костянтина Сушка "Земля жадана", Василя Федини "Коли туман розтав…" про творчість Василя Діденка, Пилипа Юрика "Тільки Сталін на стіні".

 

 

У цей день до бібліотеки завітала велика когорта талановитих письменників. Зустріч пройшла у теплій затишній обстановці, оскільки зупинила час і дозволила усім присутнім зануритися в світ поезії, прози, пісні, музики. Свої вірші декламували: Олександр Медко, Вікторія Сироватко, Любов Геньба, Віра Коваль та Лорина Тесленко. Пилип Юрик читав гуморески, а композитор нашого краю Анатолій Сердюк виконав декілька пісень на вірші сучасних українських поетів.

 

 

 

Гості завітали до бібліотеки із неоціненним подарунком – комплектом вказаних вище видань. Тепер читачі зможуть ознайомитися з літературною творчістю наших земляків. 

Гостями заходу були бібліотекарі міських бібліотек, мелітопольських шкіл, училища культури, вчителі української мови та літератури, місцеві автори.

Переглядів: 619 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі