П`ятниця, 29.03.2024, 02:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 16 » Патріотична година
17:10
Патріотична година

Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 р. щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування пам'яті учасників бойових дій на території інших держав. Також цього дня у 1989 році після десятирічної війни було завершено виведення радянських військ з Афганістану.

16 лютого в ЦМБ ім. М. Лермонтова пройшла патріотична година «Уклін живим – загиблим слава», присвячена цій даті.

В ході заходу співробітники бібліотеки в хронологічному порядку розповіли короткі історичні довідки, про війни і збройні конфлікти, в яких брали участь українські військовослужбовці. До уваги присутніх були представлені основні етапи афганської війни. Лунали афганські пісні, демонструвалися уривки з документальних та художніх фільмів.

Головними гостями заходу стали: голова ради ветеранів Афганістану м. Мелітополя - Короб Геннадій Михайлович та члени ради ветеранів Хохлов Євген Олександрович та Єсін Володимир Костянтинович.

 

Це люди, які не з чуток знають про війну в Афганістані. Вони розповідали про бойові вильоти, загиблих друзів – однополчан, про свій полк, який за період війни не втратив жодного льотчика. Цікаві та проникливі розповіді ветеранів не залишили байдужими нікого з присутніх.

 

Гості заходу: учні гімназії № 9 та студенти Професійного аграрного ліцею - подарували ветеранам квіти та вшанували пам'ять загиблих в Афганістані хвилиною мовчання.

 

Після закінчення заходу голова ради ветеранів Афганістану м. Мелітополя Короб Геннадій Михайлович нагородив почесними грамотами співробітників бібліотеки та керівництво гімназії № 9 за довголітню і плідну працю по військово-патріотичному вихованню молоді.

Сподіваємось, що такі години не проходять даремно та залишають відбиток шани в пам’яті кожного з нас. Молодь має шанувати пам'ять загиблих та проникнути повагою до тих, хто повернувся з цієї війни. Не повинна згаснути пам'ять про тих, хто чесно і мужньо виконував свій солдатський обов’язок.

 

Переглядів: 379 | Додав: admin | Теги: патріотична година | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі