Середа, 24.04.2024, 01:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 18 » Небесна сотня білих журавлів...
15:40
Небесна сотня білих журавлів...

Небесна сотня білих журавлів,

Душа яких летить під небесами,

Ніхто із вас вмирати не хотів,

Хай вічна пам’ять лишиться за вами …

(Б. Пісний)

20 лютого - пам'ятний день в Україні, що відзначається на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Бібліотекарі ЦМБ ім. М.  Лермонтова організували книжкову виставку-пам'ять «Час плине, а пам'ять залишається».

Чільне місце на виставці посідає книга Олександра Стражного «Менталітет Майдану», в якій подано огляд подій, що відбувалися в Україні в листопаді 2013 – лютому 2014 років. Це видання – німе нагадування нам усім про те, якою ціною ми отримали свободу і новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою. 

Тут представлений й унікальний фотоальбом «Хоробрі серця неможливо зупинити», присвячений запорожцям, що загинули в зоні АТО та під час Майдану. Є серед них і мелітопольці. На сторінках збірника розміщені фотографії та інформаційні статті, які розкривають особистості справжніх патріотів, тих, хто безперечно заслуговує на пам’ять та повагу. Це вже друге видання: у першій книзі було 109 прізвищ, у новій книзі – 133 героя Запорізького краю.

На виставці представлені, як книжкові видання, так і статті з періодичних видань («Військо України», «Голос України», «Історія в школі», «Все для вчителя», «Шкільна бібліотека» тощо). 

В цих статтях Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молоді, сильні. Ті, що тільки починали  жити.

Минуло багато часу від загибелі Героїв «Небесної сотні». Світла небесна пам’ять кожному, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни. Батьківщина втратила своїх синів. Це великий біль для кожного, хто є українцем.

Запрошуємо всіх небайдужих на перегляд виставки!

 

Переглядів: 483 | Додав: admin | Теги: небесна сотня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі