П`ятниця, 29.03.2024, 09:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 8 » Мелітопольський Стівен Кінг презентував свої оповідання у центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова
11:18
Мелітопольський Стівен Кінг презентував свої оповідання у центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова

7 травня в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова зібралися шанувальники жанру химерної літератури. А все тому, що у цей день відбулась презентація дебютної збірки майстра «темного» чтива мелітопольського письменника Євгена Ліра «Підземні ріки течуть».

Розпочалася презентація, як і сама книга, з запалення свічки. Навколо її мерехтіння в оточенні восьми книжок, як символу 8 новел збірки, присутні разом з автором подорожувати у світ жахів!

На зустрічі йшлося про темну літературу, про творчість, про джерела натхнення. Євген Лір один з небагатьох українських авторів, який видав книгу у жанрі «екзистенційний горор», і почав розвивати українську літературу у цьому напрямі. 

Книга Євгена Ліра захоплює читача з перших рядків. На початку збірки «Підземні ріки течуть» автор запалює свічку у темному підвалі – і замикає читача у ньому, лишаючи сам-на-сам з безликими картонними фігурами з порцеляновими головами. У кожної з восьми фігур є своя історія, своя тінь на пожовклій від часу стіні. Навіщо літнє подружжя прямує у самісіньке серце небезпечної зони Темряви? Що ховається за личиною гротескного «ми»? Як утекти від потойбічного птаха, якщо він оселився у твоїй голові? Хто переможе у протистоянні між Китом, Островом і Темрявою? Чи можна знайти Бога? І, зрештою, де не ходить смерть?

Автор наголошує, що читачеві буде нелегко. «Підземні ріки течуть» — це 8 новел-фігур. У кожної з них власні тіні, історії та герої, символи та знаки, образи та натяки. І лише розшифрувавши їх правильно, читач дістається моторошного фіналу — дев’ятої новели, що постає перед ним наприкінці.

Збірка оповідань «Підземні ріки течуть» викликав жвавий інтерес у присутніх на презентації. Модератором презентації виступив мелітопольський письменник Сашко Завара.

Треба зазначити, що "Підземні ріки течуть" Євгена Ліра у переліку найкращих книжок весни за версією ІБТ. А буктрейлер "Рік" переміг у Всеукраїнському конкурсі буктрейлерів «Book fashion».

Під час презентації збірки всі бажаючі змогли її придбати та отримати автограф автора.

Кому не вдалося потрапити на презентацію, у читальному залі є книга автора - приходьте та читайте!

Євген Лір (Байтеряков) – письменник, літературознавець та перекладач. Він автор післямови до перекладу книги Абрахама Мерітта "Гори, відьмо, гори", "Повзи, тінь, повзи!", в якій розповідає про контексти творчості письменника і про його важливе місце в літературі химерного та дивовижного. Ліра називають майстром «темного» чтива, завдяки відомим перекладам Роберта Чемберса, Дерека Ленді, Алістера Кровлі, Гораса Волпола. 

Див. фотоальбом Презентація книжки Євгена Ліра "Підземні ріки течуть"

Переглядів: 531 | Додав: admin | Теги: горор, Євген Лір «Підземні ріки течуть» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі