Четвер, 25.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 15 » Книжкова виставка «Зі сторінок книжок – на голубі екрани»
10:48
Книжкова виставка «Зі сторінок книжок – на голубі екрани»

13 грудня в Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова оформлено книжкову виставку «Зі сторінок книжок – на голубі екрани».

Часто, прочитавши гарну книгу, ми хочемо ще раз пережити ті емоції, які подарував нам автор. І тоді на допомогу приходить фільм-екранізація. На виставці представлені твори українських та зарубіжних класиків, які були екранізовані.

Виставка складається з двох розділів. Особливої уваги заслуговують представлені в першому розділі «Шедеври української літератури» книжки відомих українських класиків. Так, наприклад, «Роксолана» Павла Загребельного - це історичний роман, вперше надрукований у 1980 році, в якому розповідається про життя української дівчини Роксолани та турецького султана Сулеймана І.

«Кайдашева сім’я» Івана Нечуй-Левицького - це модель усієї України. Автор блискуче розкрив деякі «небажані» риси нашої національної вдачі, української ментальності.

«Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського — модерний твір, в якому яскраво простежується імпресіоністична манера подачі матеріалу. Можна визначити три часові площини: перший — це сучасна для оповідача дійсність, побут та світогляд гуцульського села кінця XIX - початку XX століть. Другий — шекспірівський ідеал кохання, яким сповнене людське життя, яке підноситься над смертю та облагороджує людину. Третій — доба дохристиянських народних вірувань, що повертає людину до її первісного єднання з природою.

Щиру посмішку викликало у людей зображення головних героїв улюбленого українцями фільму «За двома зайцями» - Проні Прокопівни та пана Голохвастова.

Дуже приємно, що деякі читачі звернулись до абонементу бібліотеки, щоб ще раз перечитати представлені твори.

Другий розділ «Перлини світової класики» представляє екранізовані видання світової літератури: Маргарет Мітчелл «Унесенные ветром», Джека Лондона «Зов предков», Джонатана Свіфта «Путешествие Гуливера», Джованні Бокаччо «Декамерон», Колін Маккалоу «Поющие в терновнике» та інших.

Більш легендарної екранізації, ніж «Віднесені вітром», не знайдеш. Події відбуваються в південних штатах США в 1860-х роках. Це історія громадянської війни між північними промисловими і південними землеробськими штатами Америки.

В центрі роману «Поющие в терновнике» - історія австралійського сімейства Клірі. В книзі розгортається безліч історій і сюжетних ліній, але в центрі оповідання - роман Ральфа і Меггі.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду виставки.

Переглядів: 597 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі