Четвер, 25.04.2024, 01:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 19 » До Дня визволення Мелітополя від нацистських загарбників
16:05
До Дня визволення Мелітополя від нацистських загарбників

Я Мелітополь пригадав                                                                                                 
В страшному сорок третьому,
Як ми повзли до переправ
Полями й очеретами.
Як ворог всюди сіяв смерть,
Рвав ніч вогнем і крицею.
Молочна повнилася вщерть
Червоною водицею.
                                         Микола Семенченко  

 

 

23 жовтня минає сімдесят чотири роки з дня звільнення Мелітополя від нацистських загарбників. Та скільки б часу не віддаляло нас від тих подій, ми завжди будемо схиляти голови перед світлою пам’яттю воїнів-визволителів, які ціною свого життя завоювали нам свободу і незалежність. Напередодні особливого для кожного мелітопольця свята в бібліотеках міста традиційно відбувається низка заходів на вшанування воїнів-переможців. 

На краєзнавчу годину «Коли вогонь війни палав» запросили школярів співробітники бібліотеки ім. М. Горького. 

З розповіді бібліотекарів учні дізналися про життя мелітопольців в окупованому місті, про перебіг Мелітопольської наступальної операції в жовтні 1943 року. Учням було продемонстровано історико-документальний фільм про визволення Мелітополя. Діти взяли активну участь в обговоренні тих подій, ділились своїми враженнями після перегляду фільму.

Бібліотека ім. Т. Шевченка провела історико-патріотичний урок «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» для учнів 7 класу ЗОШ № 24. 

Розповідь про героїчне знищення гітлерівської лінії оборони «Вотан» супроводжувалася кадрами кінохроніки. Цього дня в книгозбірні лунали вірші про Мелітополь та солдат і офіцерів, які ціною свого життя захищали нашу землю.

Книжкову виставку «І знову пам’ять ожива» оформлено в читальному залі бібліотеки ім. В. Маяковського.

Представлена тут література дає унікальну можливість дізнатися про героїчне минуле нашого улюбленого міста, про героїв-захисників, які відчайдушно боролися за визволення, чиїми іменами були названі вулиці нашого міста. Виставка розповідає про пам’ятники і меморіальні комплекси нашого краю, в яких увічнено подвиг солдата-визволителя.

У вітринах читального залу Центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова розгорнуто панорамну виставку-реквієм «А в ріці, між берегами, кров-вода текла».

На виставці розміщено матеріали про героїв Другої світової  війни, про в’язнів концтаборів, про масове знищенні євреїв, про життя цивільного населення на окупованій території, документальні та художні видання.
Особливу увагу хочеться звернути на літературу, присвячену звільненню м. Мелітополя та Запорізької області від нацистських загарбників, зокрема нариси про героїв – визволителів Мелітопольщини «На берегах Молочної»; фотоальбом, в основу якого лягли світлини з Центрального архіву фотодокументів України, воєнних кореспондентів та архіву Мелітопольського міського краєзнавчого музею «На Мелитопольских рубежах» та інші видання.

24 жовтня о 8.30 на патріотичну годину «Безсмертна слава мужньому солдату, що ворога здолав і переміг» запрошує Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова. 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 612 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі