Четвер, 25.04.2024, 08:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 1 » Книжкова виставка «Чарівний світ української магії»
15:17
Книжкова виставка «Чарівний світ української магії»

Буває, часом сліпну від краси.                                                                                        
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є – дорога, явори,
усе моє, все зветься – Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
що хоч спинись і з Богом говори.

                                Ліна Костенко

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Ми українці любимо свою землю, свій рідний край, з його багатющими народними традиціями, славною історією, мальовничою природою, багатою мелодійною мовою. Бібліотека ім. Лермонтова підготувала книжкову виставку «Чарівний світ української магії».

Виставка складається з трьох розділів.

Перший розділ «Кришталь моєї мови дорогої» містить книги різних авторів, присвячені українській мові. Тут представлені науково-етимологічний довідник «Чому ми так говоримо» Петра Осипова, «Розмовляй українською правильно» Любові Савченко, «Великий тлумачний словник української мови», словник української мови Тараса Берези «Мова – не калька» та інші сучасні видання, у яких висвітлюється історія народження, велич і краса рідної мови.

У другому розділі «Краса і загадковість рідної землі» користувачі знайдуть видання, у яких подано змістовну інформацію про походження українців, їхню духовну культуру, господарство, побут, родину. З книги Ірини Ігнатенко «Етнологія для народу» користувачі дізнаються про формування й розвиток української нації. Видання Степана Павлюка «Українське народознавство» присвячене історії вірувань, що існували на нашій землі, історію звичаїв, обрядів, пісень, свят. Про багатовіковий досвід і традиції духовної та матеріальної культури українського народу розповість книга Павла Чубинського «Мудрість віків».

Третій розділ «Книги - кораблі думки, які мандрують хвилями часу» містить художні твори українських письменників, в яких розповідається про життя, звичаї, традиції українців. «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» Панаса Мирного, «Чорна рада» Пантелеймона Куліша, «Нехай мої струни лунають…» Лесі Українки, «Кобзар» Тараса Шевченка є невід’ємною складовою культури нашого народу. Ці та інші твори позначені неповторними прикметами, що витримали іспит часом і сьогодні залишаються цікавими для широкого загалу читачів.

Запрошуємо відвідати нашу книжкову виставку.
З радістю чекаємо на вас!

Переглядів: 481 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі