Четвер, 28.03.2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 15 » Історична година «Яскраві жіночі постаті нашої історії»
11:17
Історична година «Яскраві жіночі постаті нашої історії»

14 березня під час історичної години «Яскраві жіночі постаті нашої історії», що пройшла в читальному залі центральної бібліотеки, згадували славетних жінок України.

Історія зберегла імена багатьох українок, які змінили історію не лише України, а й світу. Серед них імена київської княгині Ольги, яка першою з управителів Русі прийняла християнство; Роксолани, що ввійшла в історію як впливова султанша; поетес Лесі Українки і Олени Теліги; співачкі Соломії Крушельницької та актриси Марії Заньковецької. 

Зробити спробу з'ясувати, у чому ж загадковість і велич жіночих постатей наважились співробітники абонементу бібліотеки. Цього дня гостей заходу за допомогою аудіоматеріалів, фотографій та відеосюжетів чекали екскурси в історію, поезію, мистецтво…

Весняного настрою додали й самі гості зустрічі, добрі друзі бібліотеки – учасники територіального центру соціального обслуговування.

 

Лунали вірші у виконанні Віктора Миколайовича Молодиченка та Мадлени Василівни Баталової. Неабиякі емоції визвали чуттєві романси у виконанні сестер Неллі Вікторівни Батирєвої та Рими Вікторівни Філіппової. Особливо вразили присутніх авторська пісня «Украина – Родина моя» та романс на вірш Єсеніна «Белая береза», музику до яких написала сама Рима Вікторівна.

 

 

Музичним подарунком від студентки МДПУ ім. Б. Хмельницького Катерини Дудник стала зворушлива пісня про материнство.

Корисним доповненням до заходу виявилася книжкова виставка «Жінкі в історії України», де були представлені цікаві документальні та художні видання про видатних жінок України. 

Всі присутні розійшлися у піднесеному настрої та домовилися разом з бібліотекою відсвяткувати Всесвітній день театру. Адже наші мешканці - творчі натури.

 

 

 

Переглядів: 448 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі