Середа, 24.04.2024, 00:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 29 » Ілюстрована виставка книжок «Сміятись право не грішно»
09:02
Ілюстрована виставка книжок «Сміятись право не грішно»

 Кожен хоче шуткувати,
У день сміху жартувати,
Обдурити хоче всіх,
Не попастись нам на сміх!
Ну якщо вже і попались,
І над Вами насміялись,
То у цей день без обід –
Пожартуйте й Ви у слід!

    

У міжнародному календарі здавна, ще з XVI-XVII століття, прописався один специфічний і популярний у всьому світі святковий день, який відзначається 1квітня - День сміху або ж День жартів і розіграшів. Хороший жарт – справжній і потужний інструмент радості. Усе-таки здорово, що є раз на рік день, у який можна безбоязно пожартувати над власною половиною чи колегою. Щоправда, за умови їхньої незлопам’ятності - інакше ваш жарт вже другого може відгукнутися.

Співробітники читального залу Центральної бібліотеки ім. М  Лермонтова створили веселу, ілюстровану виставку книжок «Сміятись право не грішно». 

  «Веселка золотого сонцесміху» - так названий перший розділ виставки, де представлені гумористичні твори класиків: Мольєра, Вільяма Шекспіра, П’єра Бомарше, Марка Твена та ін.

Здавна українці вирізнялися дотепним гумором та жартами. Багато українських письменників пишуть твори у жанрі сатири та гумору. Серед них можна назвати такі імена: Грицько Бойко, Степан Олійник, Павло Глазовий, Степан Руданський, Микита Годованець, Іван Котляревський, Григорій Квітка-Основ’яненко та багато інших гумористів, яким присвячений другий розділ книжкової виставки «Жменька сміху людям на втіху».

Творчість талановитих земляків, якими славиться наш край, відображена у третьому розділі книжкової виставки «Перлини гумору рідного краю». Вміти у повсякденному житті і в стосунках людей бачити смішне і, головне, показати його людям – це талант, яким майстерно володіють мелітопольські поети і письменники. На виставці представлені гумористичні, сатиричні книги Петра Ребра, Сергія Авдєєнка, Володимира Ломако, Михайла Гаркуші, Лариси Іщенко, Ганни Шевченко.

Запрошуємо читачів та гостей міста переглянути книжкову виставку «Сміятись право не грішно». І якщо сміхотерапія – це справді метод лікування, то в цей день, ми віримо, дехто стане  здоровішим.

Заряджаймося позитивом!

Переглядів: 830 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі