П`ятниця, 29.03.2024, 16:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 30 » Година пам’яті «Скорбні фіалки Голокосту»
16:23
Година пам’яті «Скорбні фіалки Голокосту»

30 січня в читальній залі Центральної міської бібліотеки ім. М. Ю. Лермонтова пройшла година пам’яті «Скорбні фіалки Голокосту», присвячена Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

До цього дня бібліотекарі читального залу підготували пізнавальну розповідь та мультимедійну презентацію, кадри із документальних та художніх фільмів про Голокост.

 

Голокост – одне з найпохмуріших явищ ХХ століття. В 1930-ті роки в Німеччині прийшла до влади нацистська партія, яка оголосила євреїв неповноцінними і заявила, що вони підлягають голокосту (випаленню). Це обернулося масовими вбивствами.
У широкому сенсі Голокост означає переслідування і масове знищення нацистами представників різних етнічних і соціальних груп в період існування нацистської Німеччини. В ході Другої світової війни гинули мільйони, але тільки євреїв та циган нацисти вбивали за національною ознакою. Жертвами ставали літні люди, жінки, діти. Протягом Другої світової війни було знищено майже 6 млн. євреїв. Третина єврейського населення була стерта з землі.

Спогадами про жахливі часи Другої світової війни з учнями спеціалізованої школи-інтернату «Творчість» поділилися представники Мелітопольської єврейської громади. 

  

Світлана Маршак та Тамара Бондаренко розповіли про часи Голокосту.

 

Світлана Резник, яка у ті часи була дворічною дитиною, розповіла про свою сім’ю, про евакуацію та тяжку працю в умовах тилу. Раїса Міносян прочитала власний вірш про страхіття Голокосту, про 6 мільйонів євреїв, які загинули у нацистських концтаборах.

 

До заходу було організовано книжкову виставку-реквієм «Голокост: злочин проти людства» та виставку-інсталяцію. Свічки, які горіли на столі, символізували біль, жаль і глибоке усвідомлення великого нещастя нашого багатостраждального народу, а також надію на те, що подібне ніколи не повториться ніде на Землі.

На завершення заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Голокосту.

Переглядів: 535 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі