П`ятниця, 19.04.2024, 08:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 2 » Бібліотеці ім. В. Маяковського - 65!
16:02
Бібліотеці ім. В. Маяковського - 65!

Бібліотека ім. В. Маяковського відзначила свій 65-річний ювілей. Вона пройшла довгий шлях: від простої хати з пічним опаленням до просторого світлого приміщення з великим спектром інформаційних послуг.

У звіті про роботу Ново-Мелітопольської міської бібліотеки для дорослих ім. В.В. Маяковського 1952-1953 рр. згідно з документами відділу культури Мелітопольської міськради Запорізької області, значиться, що міська бібліотека ім. В.В. Маяковського розпочала свою роботу 10 жовтня 1952 р. в невеликому будинку з пічним опаленням за адресою: вулиця 40 років Жовтня, 263.

У 1978 році бібліотека увійшла до складу централізованої бібліотечної системи як бібліотека-філія № 3. За рішенням міськвиконкому в 1985 році вона переїжджає в нове приміщення по вул. Дзержинського (Інтеркультурна), 424 та складається з 2-х відділів: абонемент і читальний зал.

У 2010 році завдяки фінансовій підтримці фундації Білла та Мелінди Гейтс за програмою «Бібліоміст» був відкритий Інтернет-центр. Це стало важливою подією в культурному житті району Новий Мелітополь. Зараз бібліотека складається вже з 3-х відділів та обслуговує всі верства населення, надаючи різноманітні інформаційні та культурно-освітні послуги.

Сьогодні бібліотека - це не просто книгосховище, а сучасний інформаційний центр, що дозволяє містянам отримати вільний доступ до широкого спектру інформаційних послуг, отримати допомогу в освіті і самоосвіті, вирішити соціальні проблеми і просто корисно провести своє дозвілля.

Вона йде в ногу з часом, бере участь у багатьох проектах, спрямованих на поліпшення якості обслуговування населення, вносить посильний вклад в розвиток рідного міста.

Бібліотека є учасницею проектів «Відпусти книгу на свободу. Буккроссінг в Мелітополі», «Твоя кар’єра у твоїх руках», «Відкрий Мелітополь у своєму серці», Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», «Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається».

В бібліотеці діють:

- Інформаційно–контактний центр для внутрішньо переміщених осіб та місцевої громади;

- Інформаційно-консультаційний центр для використання інтерактивної платформи «Відкрите місто»;

- Скайп-центр для отримання безкоштовних консультацій і роз'яснень з правових питань.

Другий рік поспіль бібліотека забезпечує інформаційно-методичний супровід Громадського проекту «Бюджет міських ініціатив».

Підбиваючи підсумки багаторічної роботи, бібліотека запросила на своє свято партнерів, колег, читачів, друзів - людей, яким завжди було небайдуже і цікаве життя бібліотеки. 

 

До бібліотекарів завітали начальник відділу культури Михайло Семікін, депутат міської ради Ірина Славова, голова громадської організації «Патріот» Ольга Леонтьєва, директор Палацу культури залізничників Анастасія Гарбар, директор дитячого клубу «Факел» Олена Жидкевич. 

   

За сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди ювілею колектив бібліотеки був нагороджений Почесними грамотами виконавчого комітету Мелітопольської міської ради, а також дирекції і профспілкового комітету Централізованої бібліотечної системи міста.

 

Гарний настрій на святі допомогли створити вокальні та танцювальні колективи Палацу культури залізничників. 

    

На це свято прийшли з привітаннями колеги Централізованої бібліотечної системи.

 

 

Незважаючи на свій вже досить поважний вік, бібліотека впевнено крокує в майбутнє!

Переглядів: 480 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі