Четвер, 25.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 11 » Актуальний діалог «Сильні духом»
15:22
Актуальний діалог «Сильні духом»

11 жовтня, напередодні Дня захисника України, у бібліотеці ім. М. Горького відбувся актуальний діалог «Сильні духом» в рамках проекту «Відкрий Мелітополь у своєму серці». Цього дня до бібліотеки на зустріч з молоддю завітали учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

З поетичною хвилинкою виступили вихованці театрального відділення дитячої школи мистецтв під керівництвом Олени Соболєвої. У їх виконанні прозвучали вірші наших сучасників Ігоря Бірчі «Моя Україна», Олени Лемішко «Роки минуть, та сльози вже не стерти», Вікторії Невідомської «Нам не відомі всі їх імена».

У ході заходу ведучі розповіли про те, що українці у всі часи цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати доводилось нам часто і багато. Доводиться і нині захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті.

Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незламним залишився волелюбний дух, здатність до самопожертви, яка дивує увесь світ. Які вони - українські воїни? Про це розповіли члени Спілки ветеранів АТО прапорщик Віталій Доновський та старший солдат Євген Юрченко.

У ході розмови молодь цікавилася такими питаннями: 

- Наскільки важко вирішити йти в зону конфлікту?
- Скільки і як проходить навчання молодих воїнів?
- На який термін укладається контракт?
- Як родина ставиться до такої події?

Гості охоче розповідали про все, що цікавило юнацтво. 

В діалозі взяли участь і переселенці зі сходу України Ганна Сидорова Юлія Шаповалова та Надія Лук’янова. Зі сльозами на очах Надія Василівна розповіла, як нелегко впоратися з наслідками конфлікту цивільним громадянам, особливо дітям. Такі зворушливі слова торкнулися серця кожного. Всі гості отримали сувеніри на пам’ять про цю зустріч.

Проведення заходу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу»

Переглядів: 471 | Додав: admin | Теги: Відкрий Мелітополь у своєму серці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі